Opslagsværker
 

I følgende bøger kan man finde oplysninger om serierne i stribeformat på dansk. Som nævnt i indledningen har disse dog aldrig fået topprioritet hvilket tydeligt illustreres af et forholdsvist stort antal fejl i oplysningerne vedr. stribeformaterne.

Bogen om Interpresse og ikke mindst afsnittet om EsseGesse i Carlsens Store Tegneserieleksikon kan anbefales, hvis man søger
 

baggrundsviden om henholdsvis udgiverne og tegnerne. Komik Lex er et nærmest uundværligt redskab for tegneseriesamlere, men den er ikke blevet opdateret siden 2005.

Ser man bort fra de nævnte fejl, er der mange interessante oplysninger at hente.

 klik ↑


De tre største gennemgående misforståelser er altså følgende:

1) "Il Piccolo Ranger" blev skabt af Andrea Lavezzolo og Francesco Gamba med Kit Teller som hovedperson. Der udkom i Italien 328 hæfter i stribeformat fra 1958-1971 udgivet af Bonelli-forlaget. Rangeren Kit Teller har en vis lighed med Kaptajn Micky; men serierne har intet med hinanden at gøre.


2) Den serie om Buffalo Bill som Luigi Grecchi og Carlo Cossio har skabt, er ikke den som ligger til grundlag for Lille Buffalo Bill/Femogtyveøren. Det gør Benvenutis Buffaletto Bill.

3) Bonelli's serie fra 1957 om Davy Crockett har ikke noget at gøre med EsseGesse's Il Grande Blek.