Noter

S.G.I-figuroversigten er et uafsluttet projekt idet det sandsynligvis aldrig vil kunne lade sig gøre at adskille de to firmaers produktion fuldstændigt. På denne side vil jeg komme med kommentarer, som ikke hører hjemme i oversigten.


Bemærkninger til de enkelte serier:

Rytterserien, I: Fejlplacering af nr. 105/106 rettet pr. 19/8 2007.
Start: Under denne nye "tab" er placeret billeder af nogle meget sjældne, halv-flade figurer, som ifølge eksperter efter al sandsynlighed er produceret meget tidligt af S.G.I. Dokumentation foreligger ikke, men udførelsen minder meget om firmaets tidlige produktion. Især ligner hestene meget tegningerne fra Legetøjstidene.
Umalede figurer af denne type ses af og til.
(8. april, 2007). Nærmere oplysninger efterlyses.
Serie VIII: Wild west figurer med løs arm er tilføjet listen pr. 8. april, 2007. Kilde: Legetøjstidende, sep. 1954.
Rytterserien, II. Cowboys: nr 122, (1951) findes både med støbt og løs lasso. Figuren med løs bøjelig lasso er nu placeret  i 1953- serien, hvor den sandsynligvis hører hjemme.
 
Rytterserien, III. Sportsryttere: Sælges som 6 forskellige, 141/142. Det må betyde at det er to figurer i forskellig bemaling.
 
Rytterserien, IV. Indianere: Specielt i denne serie er der flere figurer, der findes i forskellig tykkelse. (jfr. ovenfor).


Generelt:

Fotos af figurerne i S.G.I.-figuroversigten stammer fra min egen beskedne samling. Flere af figurerne er som det tydeligt fremgår ikke komplette og enkelte steder er jeg i tvivl om placeringen. Jeg har en vis tiltro til at selve katalogiseringen er tæt på at være komplet. I Legetøjstidende okt. 1952 fremgår det at der er nu er 34 forskellige indianere cowboys og soldater at vælge imellem. Hvis man tæller alle disse figurer i oversigten før denne dato giver det 34 stk. (excl. heste og sportsryttere)

Nogle figurer kan selvfølgelig være udgået og erstattet af andre og det tror jeg er forklaringen på at der findes varianter af de samme figurer, bl.a. forskel i tykkelse. (Citat fra Lt. sep. 1953:   "Indianerne er nu delt i to serier og alle figurerne er nu lige gode"). En anden medvirkende årsag er sandsynligvis Reislers overtagelse omkring 1955

Hvis der skulle være nogen, der ligger inde med yderligere oplysninger (gerne dokumenterbare), kontakt venligst tohan.dk@gmail.com. Tilføjelser eller rettelser til figuroversigten er naturligvis også velkomne.