Elastolin-figurerne i Reislers prisliste vist i Haussers kataloger

Kat03  Kat04

Kat05

Kat06
Kat10  Kat11  Kat23Kat12

I billedet herover er der for hver gruppe af romere, vikinger og riddere indsat link til de relevante sider i Haussers Elastolin katalog 1980.

De modeller, som ikke er med i Reislers udvalg, er nedtonet. I enkelte tilfælde stemmer beskrivelsen ikke overens med billedet i kataloget. 4-tallet ud for mange af artikelnumrene refererer til tilsvarende model i 4 cm.

Hausser Elastolin har udskiftet farveskemaerne flere gange i tidens løb, så farverne skal tages med et vist forbehold. Der findes en del litteratur på området, som er velbeskrevet med mange flotte bøger.

Katalogsiderne fra "Historische Hausser Elastolin Figuren 1980" er fundet på www.figuren-journal.com som jo er samlingspunkt for samlere af Elastolin og Lineol fra hele verden.

At Reisler selv producerede et bredt udvalg af western-figurer er sikkert grunden til, at Hausser Elastolin's kvalitetsfigurer fra Karl May's romaner om Winnetou og Old Shatterhand desværre ikke kom med i sortimentet. De var ellers højaktuelle i Danmark i de år som følge af den populære filmserie, som jo startede med "Skatten i Sølvsøen" netop i 1962.

Derimod lancerede man i 1963 15 forskellige westernfigurer fra Hausser i billig-udgave:

Indianere og cowboys i blød plast, 7 cm.

Klip fra
Reisler prisliste 1964.


Reislers varenumre indsat med rødt i Hausser katalogsider fra 1972
 for henholdsvis indianere og cowboys i den billige udførelse.

Figurer mærket med "+" i Hausser-nummereringen er i såkaldt "simpel udførelse".
(Nr. 7219, cowboy stående med lasso, er ikke afbilledet her).