I 1962 havde Reisler som bekendt for længst taget grossist-virksomhed op og importen blev øget. Nu blev bl.a. et udvalg af  7 cm. plastfigurer fra tyske Firma O&M Hausser indlemmet i varesortimentet. Det drejede sig om kvalitetsfigurer af mærket Elastolin og man havde sikret sig både eneforhandling og fremstillingsret.


I modsætning til det importerede legetøj fra Aurora og Dinky Toys var der i dette tilfælde tale om forarbejdning på fabrikken i Danmark! Reisler malede og samlede figurerne, som var støbt i flere dele hos Hausser.


De tolv første figurer blev introduceret i prislisten for april 1962, annonceret til levering i juli samme år. Senere fulgte man op med annoncer i Legetøjstidende.

 

 
  Legetøjstidende , september 1962                                                      Legetøjstidende , august 1962  
Reisler bibeholdte i næsten alle tilfælde Haussers nummerering på de nye figurer.  Dog ændrede man de to første cifre for de billige indianere og cowboys, som også blev hentet fra Hausser. (Punkt 2 t.h.).

Elastolin var også listet i Reislers prislister for april 1963 og nov.1964. Om enkelte figurer er tilføjet i 1965 kan ikke siges med sikkerhed; men optælling  i forbindelse med status pr. 1/1 1967 afslører ingen yderligere tilføjelser.

Samarbejdet ophører omkring 1965. Dokumenter udfærdiget til Reislers repræsentanter for henholdsvis 1965 og 1966 viser at Hausser-figurer er fjernet fra sidstnævnte. Der reklameres tilsyneladende heller ikke for figurerne efterfølgende.

Enkelte dyr  zoo- og husdyr blev ligeledes importeret fra Hausser. Disse kan ses under "Andet Hausser" samt under de pågældende Reisler 55mm-afsnit.
 


Billeder og tekst copyright ©tohan.dk 2008