Forhistorie
 

Elastolin-figurer fra Hausser var, før Reisler tog over, i hænderne på andre importører og de har tilsyneladende allerede i 1958 været tilgængelige i Danmark.

 


Legetøjshandlerne informeres for første gang om Reislers nye tiltag i dette nyhedsbrev, som fulgte med prislisten af april 1962.

I brevet nævnes at den tidligere eneforhandler har været firma P.Lorentzen & Co. og så virker det jo meget sandsynligt at de riddere og romere der er omtalt i nederste det af artiklen fra Legetøjstidende aug. 1958 herunder, er Haussers. Fa. P.Lorentzen, som er omtalt i øverste del, har så på et senere tidspunkt erhvervet sig eneforhandling til figurerne.

De nævnte figurer i artiklen må være Haussers, som altså langt tidligere har været at finde på det danske marked i den dyre ende af prisskalaen og endte med at firma P.Lorentzen & Co opgav forhandlingen.

Reisler påstår i nyhedsbrevet at man "vil være i stand til bringe disse figurer i handlen til en meget populær pris". Her tænkes nok først og fremmest på muligheden for egen forarbejdning. Planer om større indkøb kan selvfølgelig også have spillet ind.

Heri ligger der nok her en stor del af forklaringen på at man valgte en noget mere simpel legetøjs-bemaling end Haussers egen! I interviewet i Plastic Warrior 1993 (se "Historie") gjorde John Reisler det jo klart at firmaet var parat til at gå på kompromis med kvaliteten for at holde omsætningen og det er tilsyneladende den politik man valgte.

 

Nyhedsbrev, april 1962

Legetøjstidende aug. 1958.

Reisler nyheder forår 1962Billeder og tekst copyright ©tohan.dk 2008