Diorama


klik ↑

 

 

Denne sektion viser billeder af dioramaer, hvori der indgår Reisler-figurer, evt. efter *konvertering. (også af mærkerne S.G.I., JAG, Krolyn eller andre danske mærker, hvis det skulle blive aktuelt). Benytter du figurerne til dioramaer, er du meget velkommen til at sende billeder. Det behøver ikke være rent danske figurer, der indgår. (tohan.dk@gmail.com)

Indtil nu er det alene tplolland der er repræsenteret med dioramaer. Som det fremgår er flere af dem herligt utraditionelle og der er en mange små detaljer og spidsfindigheder. Guldklumpen, stokken og stenen ...

Dioramabygning betyder også anvendelsesmuligheder for alle de halve og hele overskudsfigurer og løsdele, som har tendens til at hobe sig op hos enhver samler. Bemærk f.eks. indianerne i Reisler Creek's overflade.

(For god ordens skyld: Titler og tekst vedr. de små kunstværker tp2, tp5 og tp10 er af tohan, de øvrige er døbt af kreatøren selv).

 

*Konvertering betyder at man ændrer figurer fra deres oprindelige tilstand. Jeg har erfaret at samlere stiller forskellige krav til de konverteringer de foretager:

A) Mange af Reislers tidlige figurer blev leveret med løse arme og var fra starten beregnet til at kunne kombineres med arme og tilbehør fra figurer i samme serie. Pelsjægerne, spejderne og kamelrytterne er gode eksempler. Her er det jo nemt og ligetil at lave variationer. (Se evt. Cowboys/Noter).

B) Figurer kan i nogle tilfælde udstyres med arme og tilbehør fra andre Reisler serier. F.eks. har Maseni lavet en flot siddende spejder udstyret med en arm med opsmøg og kniv fra cowboy nr. 127. En lille klat maling var nødvendig. (Ses på hylden i Reisler-skabet). Han kombinerer udelukkende Reisler-dele. De små spejdertelte i hans skab er militærteltene fra 35 mm. serien.

C) tplolland bruger defekte eller dårligt bemalede Reisler-figurer til sine fantasifulde dioramaer, ofte kombineret med løsdele af andre mærker før bemaling. At mærke og samlerværdi er underordnet i denne forbindelse, er vel den normale holdning blandt det store antal diorama-byggere der findes på verdensplan. Her er det resultatet, der tæller.