↓↑

 

LANI - Norge

Henvendelser fra fire norske læsere af tohan.dk har gennem årene indeholdt info om figurer svarende til Krolyns, men i stedet mærket LANI. Stian JK skriver:

"Ser det står nevnt under Krolyns Historie at en Anne Lise Klinke overtok firmaet i 1957… med samme fantasi som navnet Kro-Lyn ble satt sammen, ser jeg jo muligheten av at ANne LIse kan settes sammen til LANI, men det er kanskje å strekke det for langt.

En kamerat som har meget bedre oversikt på leketøy fra disse tider enn meg, mener å huske en norsk produsent som kan ha vært «Lani» fra rundt 60-/70-tallet som solgte metallfigurer, og siden støpeformene var til salgs i 1962 så er jo dette fullt mulig"

Der er tilsyneladende tale om en norsk produktion og jeg synes teorien om navnet LANIs sammensætning lyder særdeles sandsynlig, ikke mindst med tanke på navnet Krolyns oprindelse. Ligeledes bekræftes tidsrummet først i 60erne af flere. Så indtil andet er bevist, går jeg ud fra at Krolyns forme efter salget blev anvendt til nævnte produktion.Foto af tre forskellige figurer er indsat i galleriet herover. Desuden kendes:

Cowboy, liggende, LANI 1208
Cowboy, stående med hævet gevær, LANI 1203
Indianer, skyder med bue, LANI 1252
Indianer, stående med skjold og Tomahawk, LANI 1254
Indianer, stående med ovalt skjold og Tomahawk, LANI 1261


Eventuelle yderligere billeder og info om LANI, vil blive bragt på denne side.
Tak til Terje, Erik, Stian og Gunnar.