Den danske legetøjsfabrik Reisler var fra starten af 50'erne og flere årtier frem dominerende på det danske legetøjsmarked med hensyn til modelfigurer. Jeg tror de fleste drenge og piger fra dengang husker firmaets spændende og flotte figurer, selv om de måske ikke umiddelbart husker firmanavnet. Navne som Lego og Tekno står jo nok stærkere i erindringen.

Der findes i dag en del aktive samlere af Reislers figurer. At dømme efter auktionssteder som f.eks. QXL er det mit indtryk, at interessen er stigende.  Tilgængelige oplysninger om produkterne er der dog ikke meget af. Det vil denne site forsøge at gøre noget ved.

Figurerne blev fra starten udført i hård plastik og håndmalet. De detaljerede figurer var meget sarte. I 1962/63 gik man over til at producere i blød plastik med langt større holdbarhed; men desværre også med en mere "industrialiseret" bemaling. Som legetøj var blød plast selvfølgelig en fordel; men som samlerobjekt er de gamle figurer i hård plast langt at foretrække og det er da også dem, som de fleste samlere går efter; selv om mange af modellerne efterhånden kan være særdeles svære at opdrive i flot komplet stand. Arme var ofte løse og bevægelige og tilbehør som våben og redskaber mangler for det meste.

Indekset indeholder vistnok oplysninger om alle modellerne i 5,5 cm. størrelse, som firmaet selv har markedsført. Under billederne af de enkelte figurer er angivet originalt artikelnummer, varebeskrivelse og første produktionsår. Nederst på siden vises et udvalg af relevant reklamemateriale.

Målet er, at indekset skal indeholde fotos af samtlige modeller i hård plast (enkelte findes dog kun i blød) samt så mange relevante oplysninger, som det er muligt at finde om fabrikkens produktion af figurer i str. 5,5 cm, 3,5 cm, H0 samt andet legetøj. Plast-figurer af andre samtidige danske producenter, vil også blive dækket.

Fa. Kai Reisler ApS ophørte i begyndelsen af 2008.

Reisler varemærke og figurer er copyright ©Firma Kai Reisler ApS.
Denne hjemmeside er privatfremstillet og har ingen tilknytning til firmaet.

 

 Billeder og tekst copyright ©2006-2022 tohan.dk