Tex Willer pocketbøger


↓↑

 
Hæfter med tre striber i højden afløste det hæderkronede stribeformat. I Danmark i form af 30 pocketbøger udgivet i to omgange af Forlaget I.K./Williams fra 1971-1976.

Som normalt i Danmark, er indholdet langt fra kronologisk i forhold til originalerne og et par steder har man tilsyneladende rodet lidt med materialet. Forsiderne svarer heller ikke til de italienske.

Benyttelse af de originale afsnits titler og opdeling varierer. Disse karakteristiske og dramatiske titler er jo en betydelig del af charmen ved de gamle stribehæfter, hvorfra de jo også stammer, og de danske titler er herover anført, hvor de findes.
 
Den overordnede serietitel "Kansas-serien" er sikkert hentet fra stribeserien af samme navn i Italien, hvor serie Kansas dog blot var en ud af 36 serier, som de 973 hæfter var opdelt i.

Det tjener bestemt ikke de danske udgivere til ære, at samtlige fire udgivelsesforløb 1949-76 (heraf to i pocketformat) stoppede midt i historier, der ikke blev fuldført. Denne skamplet kan man kun håbe ikke gentager sig med de nye 2016-udgivelser!

Bøgerne har nået en alder hvor limen i ryggen nærmest knækker ved betragtning og da der ingen clips findes, tilrådes forsigtigt kiggeri i velholdte eksemplarer, hvis man vil undgå et løsbladsystem...

Tex Willer
copyright © Sergio Bonelli Editore, It.