Tex Willer bøger 2016


↓↑

  Forlaget Zoom har valgt at markere 60-året for Tex Willers første optræden i eget hæfte i Danmark (stribeformat 1956/1) og det fejres med manér i form af en meget spændende udgivelse:

Joe Kubert og Claudio Nizzis 'Il Cavaliere Solitario' fra 2001.

Det må siges at være en både original og velvalgt titel til denne specielle amerikansk-italienske forbindelse, når man tænker på Lone Ranger, Den ensomme Rytter, som en af Bonellis oprindelige  inspirationskilder til Tex og ligeså typiske helte fra amerikanske westerns, især John Fords.

Zooms udgave er delt i to bind: 'De fire mordere' og 'Jagten'. I lande uden for Italien har man typisk valgt oversættelsen af førstnævnte som hovedtitel.
  Året 2016 markerer samtidig en 40 år lang dansk Tex-tørke siden pocketbøgerne fra Williams, hvilket måske kan undre, bedømt ud fra interessen i andre europæiske lande, ikke mindst i Norden, hvor Tex stadig har solidt fodfæste.

Interessant bli'r det at opleve den fantastiske udvikling serien, og mediet i det hele taget, har gennemgået i de forløbne år, afspejlet i samme serie. Kuberts meget roste arbejde på dette værk må vel borge for, at Tex stadig lever op til sit ry som barsk retfærdighedsforkæmper efter egne principper.

 

Tex Willer
copyright © Sergio Bonelli Editore, It.