Oprindelsen af Reislers tidligste figurer.

klik ↑

 


Disse billeder er en gennemgang af spor efter oprindelsen af Reislers figurer. Der er en helt klar sammenhæng mellem det britiske firma Timpo's udgaver i bly og en del af Reislers tidligste figurer. Det har aldrig fremgået af firmaets dokumentation, sikkert af forretningsmæssige hensyn. I artikler og annoncer i Legetøjstidende har man naturligt nok forsøgt at vildlede konkurrenterne med hensyn til hvorfra man havde disse små figurer som skulle vise sig at blive en kæmpe salgssucces i de følgende årtier.

En stor del af de ældste soldater er identiske og nogle få er kopieret med ændringer, inden man selv begyndte at udvikle modeller. I kategorierne dyr, indianere og marinere er der enkelte eksempler på figurer, som er mere eller mindre identiske.

Ideen med negersoldaterne er tilsyneladende også hentet fra Timpo. Her bærer de dog samme uniform som de hvide (og er i øvrigt meget sjældne).

Der står en sand mester bag soldaterne. De er udviklet af Timpo's daværende figurskaber, den legendariske Roy Selwyn Smith. Han blev senere ansvarlig for store dele af Britains fantastiske produktion hvor han udviklede swoppets og hans originale udgave af ridderserien Agincourt Knights fra 1951 er anerkendt som verdens flotteste nogensinde.

Nogle af artiklerne viser at Reisler senere selv lagde et stort arbejde i at udvikle figurer, som f.eks. elgtyren.