Reislers ledelse gennem tiderne.

 


John Reisler overtog sammen med broderen Bent den daglige ledelse af firmaet efter faderen i 1955. Han gik bort den 13. januar 2007, i en alder af 75 år. Lige til det sidste varetog han repræsentationen. Det ældre foto herunder er fra en artikel i Legetøjstidende i 1958.

Det engelske tidskrift, Plastic Warrior, bragte i nr. 41 fra 1994 en reportage fra et besøg på fabrikken og det der sprang i øjnene på mig første gang jeg læste den, er den store sympati hvormed artiklens forfatter gentagne gange beskriver denne "small, quiet, very friendly man" og hans kamp for figurernes overlevelse på trods af den enorme udenlandske konkurrence. Et tilsvarende indtryk har jeg fået gennem lokale, mangeårige forhandlere i Herning og Viborg.

I november 2006 henvendte John Reisler sig til mig og udtrykte begejstring for denne hjemmeside og tilbød venligt at hjælpe med oplysninger. Det var selvfølgeligt et samarbejde jeg glædede mig enormt til. Imidlertid skulle han indlægges på hospital i december og derfor blev det desværre kun til et par telefonsamtaler med manden, som har stået i spidsen for firmaet gennem mere end et halvt århundrede.

Jeg modtog et flot eksemplar af 1955-kataloget, og de dårlige scans af fotokopier fra dette er nu udskiftet med nye scans fra det flotte katalog.


Den liggende soldat, 1040, er tegnet af Kai Reisler med John Reisler som model. John Reisler fortalte mig, at han tydeligt huskede at faderen en dag beordrede ham til at iklæde sig sit militærudstyr (dog uden pistol) og derefter lægge sig på gulvet i kælderen. Derefter begyndte han at tegne og resultatet blev senere til denne figur, som jo udkom som en af de sidste i serien. Han var stolt af figuren, der "lignede mig dengang jeg var ung og i topform", som han sagde.
 


Bent Reisler overtog sammen med broderen John den daglige ledelse af firmaet efter faderen i 1955. Han døde i 1989. Der foreligger ingen nærmere oplysninger.Kai Reisler grundlagde firmaet i 1949 og de fleste figurer blev udviklet i de seks år, han stod i spidsen. Disse mindeord blev bragt i Legetøjstidende, november 1955:


Legetøjstidende, nov. 1955