Reislers bondegårde

                    

klik


Reislers bondegårde ser ud til at kunne inddeles i tre typer. De blev fremstillet i træ af underleverandører og udseende varierer inden for de enkelte varenumre:

Type 1:  De to ældste modeller, 5505 og 5506 er delvis todimensionelle og udstyret med en flot frontplade som kulisse - ses her t.v.

Type 2:  Denne type blev indtroduceret omkring 1960 og har alm. bemalet tag og hegn af vandrette stokke samt to stolper ved indgangen. Findes med 1-3 længer - art.numre 5502, 5503 og 5508. (Billede B)

Type 3:  Op gennem 1960'erne får taget den karakteristiske struktur-bemaling og det omkransende hegn består af lister. Der medfulgte et trætrug med pumpe (som på A) der var noget større end Reislers egen plast-udgave.

Gården (eller nærmere resterne af den) på billede D er i øvrigt flittigt brugt af undertegnede i starten af 60'erne, købt sammen med adskillige Reisler-dyr i det for længst hedengangne 'Dukkehjemmet' på Østergade 6 i Silkeborg (lukket omkring 1970 - foto ca. 1965). Det lå lige om hjørnet og heldigvis tog det kun få øjeblikke at cykle derhen på trehjuleren...