Davy Crockett, Coco og Professor Occultis
Il Grande Blek, Roddy & Professor Occultis

 

Prærieserier udkom ugentlig med i alt 566 hæfter i perioden 1957-1967. Den danske version af denne titel omfatter udelukkende serien om "Il Grande Blek" som i Norden blev til "Davy Crockett". Serien er skabt af den italienske tegnertrio EsseGesse, ligesom Kaptajn Micky.


Man følger den blonde kæmpe, Davy Crockett (Il Grande Blek), drengen Coco (Roddy) og Professor Occultis gennem adskillige spændende og velfortalte eventyr som tidsmæssigt foregår omkring 1775, altså umiddelbart før den Amerikanske Uafhængighedskrig. Til hjælp i kampen mod rødfrakkerns tyrani har Davy sine egne folk, pelsjægerne.

En del stednavne har relation til virkeligheden; men heltene gennemlever ingen af de virkelige slag under selve krigen. Dette valgte man, ifølge Dario Guzzon, (EsseGesse), for ikke pludselig at stå ved slutningen.

I samme interview oplyses at forbilledet for Davy fandtes i Natty Bummpo (Falkeøje m.fl.) fra Coopers indianerromaner.

I Danmark blev hovedpersonen misvisende kaldt Davy Crockett, som var et hot navn* omkring 1957. Men selv om denne historiske person har fået mange fans her i landet som følge af Arne Stenbys "trick", har han altså aldrig optrådt under Uafhængighedskrigen. Han var end ikke født endnu, hvilket man let kunne konstatere et andet sted i barndommens tegneserielitteratur, nemlig i Illustrerede Klassikere nr. 12.Serien følger det italienske forløb med 2½ års forsinkelse (der startet i 1954) indtil slut. I Italien kom der efterfølgende 112 titler fordelt på 88 hæfter. Senere er serien fortsat og genudgivet i flere lande.

* se også Reisler modelfigurer, Davy Crockett-annoncekampagne i Legetøjstidende.

 
Il Grande Blek
copyright © EsseGesse