Coco-bøgerne


↓↑

Der udkom 12 stk. i perioden 1962-1967 (68 sider, ca. 15x21 cm).
Årstalsangivelserne findes i bøgerne; men reklamer tyder på at udgivelserne af nr. 4-6 blev trukket over perioden 1964-1966.

Coco-bøgerne er hæfter fra Prærieserier omskrevet til ungdomsbøger.
Der er benyttet 4-7 hæfter til hver bog og indholdet er ca. 2/3 tekst og 1/3 forstørrede billeder fra hæfterne, uden talebobler.
Cover til nr. 1-4 er tegnet af spanske Joaquin Chacopino Fabre.
 Nr. 8, 10, 11 og 12 er tegnet af Sandro Angiolini  og er ligesom nr. 7 (Alvaro Mairani) og nr. 9 blandt de tyve første numre af Ed. Dardo's 1963-serie på 402 genudgivelser af Blek.
Coco-bøgerne blev, ligesom de tilsvarende Micky-bøger,  skrevet af Poul Arends efter ide af Arne Stenby. Det skinner tydeligt igennem at Arends tilstræbte at højne realismen, både med hensyn
til handlingen og til den historiske baggrund, som jo er tiden umiddelbart før den amerikanske uafhængighedskrig (1775-1783).

I forord og indhold er der adskillige navngivne personer og stednavne, som ikke ses i hæfterne og nogle er historisk autentiske.  Fans, samlere og skribenter har gennem årene næsten forgæves ledt efter konkrete historiske referencer i den originale serie.

Ikke specielt overraskende, eftersom sådanne bevidst blev fravalgt af ophavsmændene fra EsseGesse.

På trods af de svære vilkår  må man sige, at det i vid udstrækning lykkedes Poul Arends at trække fortællingerne i den ønskede retning, yderligere besværliggjort af at man fem år forinden havde valgt at omdøbe Il Grande Blek til Davy Crockett, som jo tidsmæssigt var stærkt fejlplaceret.

Også udvælgelsen af historierne taler sit tydelige sprog. Mere om dette på siden "Diagram" herover.